Диети

Добар и лош начин за губење на килограми

Реклама
Реклама

Сите знаат како се губат вишокот на килограми – треба да се јаде храна со помалку калории и треба повеќе физичка активност.

Маркетинг

Но, овие информации сами по себе не им помагаат на оние кои сакаат да ослабнат. Зошто?

На патот кон нови навики стојат препреки кои се нарекуваат – стари навики. Е сега, како да се променат навиките?

Поголемиот дел од луѓето мора да се соочат со пораз затоа што сакаат да променат премногу за многу кратко време. Луѓето кои го применуваат пристапот „сé или ништо“ ќе ја отстранат целата нездрава храна од менито, ќе почнат напорно да вежбаат, па дури ќе се обидат да се ослободат и од останатите лоши навики, како недоволното спиење или пушењето.

Маркетинг

По неколку недели, наглите промени ќе резултираат со враќање на старите навики и поради тоа и фрустрации, како и убедување дека никогаш нема да се ослободат од вишокот килограми.

Значи, менувањето на премногу работи за кратко време никогаш не успева. Наместо тоа новите навики треба да се усвојуваат постепено, една по една. Кога помалку или повеќе ќе прифатите една, дури тогаш се започнува со друга.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button