Престиж

Chevrolet Corvette Stingray: Американска пргавост!

Веќе претходната генерација на легендарната американска тркачка гордост, покажа како Америте се способни да создадат спортски автомобил со динамика за пример, а сега, со новата генерација ’пукаат‘ кон самиот врв на понудите на спортски купеа.

Новата генерација на Corvette ја носи ознаката на моделската година 2014 и што е посебно воочливо, ја краси Stingray Ознака, баш како што тоа беше случај кај моделот од 1963. Кога пак се во прашање епитетите, доволно е да се каже како новиот Stingray е најсилниот стандарден модел на Corvette на сите времиња!

Неговиот мотор развива околу 450 КС и 610 Nm, сосема доволно за да забрза до стотка за помалку од 4 секунди.

Моделов – како што ќе видите и самите – ги привлекува симпатиите и со агресивно скроениот екстериер, а оние посклоните кон технички знаења и информации ќе ги освои и со оптималната аеродинамика. Моделов е долг 4 495 mm, широк 1 877 и висок 1 235 mm.

Со продажба се очекува да започне со продажба во третиот квартал на тековната година.

alt 

alt 

alt 

 

alt 

Маркетинг

Поврзано

Back to top button