Престиж

Застрашувачки Електро – мотори

„Дизајнерот Alex Kish креираше електричен мотор, кој е вистински предизвик и насладување за секој Badass Еко – активист.“

А модерниот дизајн и електричните моторцикли, доживуваат огромна популарност во последно време, што најверојатно го објаснува дизајнот на Alex Kish за овој концепт за електричен мотор. Станува збор за штотуку дипломиран студент по дизајн кој создаде модел кој ќе предизвика внимание и кај Hard Core bike-ерите, како и кај Еко – активистите.

Моторциклот тежи околу 190 килограми и ќе биде напојуван од 12 киловатен DC мотор. Други карактеристики се тоа што со себе има кабел за полнење каде што би требало (односно вообичаено се наоѓа) да е навртката од резервоарот и безвоздушни гуми. Целокупниот дизајн потсетува на комбинација од старите и сегашни Ducati модели, што би требало да има помогне на неодлучните бајкери да се откажат од своите стандардни загадувачи. Дали овој концепт може да успее во такво нешто….па кога и брзината би му била на ниво како и дизајнот и атрактивниот изглед,  зошто да не?

alt

alt

alt

alt

altПогледнете ги останатите содржини од рубриката Hi-Tech!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button