Огласи
Огласи 2
Престиж

Ви го претставуваме новиот модел на Porsche Cayenne

Огласи 3

Porsche го обелодени новиот модел од серијата Cayenne, со двоен турбо V8 дизел мотор и моќност од 328 коњски сили…

Ова претставува нова варијанта на познатиот модел, со дупол турбо V8 дизел мотор, со додатни 626 вртежи во минута на моторот, со што го прави најмоќен модел на Cayenne, кој што излегол од фабриките од Wolfsburg. Всушност, со ваквите бројки, овој SUV модел е и автомобилот со најголем број на вртежи во минута на патиштата воопшто!

Со целосно име, “Cayenne S Diesel”, новиот модел (како и многу други во овој период од годината) ќе биде официјално претставен на светот на Парискиот саем за автомобили, при крајот на месецов.

alt

Инженерите на Porsche тврдат дека Cayenne дига до стотка за само 5.7 секунди, а максималната брзина му е 259 km/h. меѓу другите позитивни карактеристики му е и малата емисија на штетни гасови кои ги испуште од 218 gr/km и уште поважно за мнозинството потенцијални муштерии е малата потрошувачка од само 4.5 литри на 100 километри, како и фактот дека со еден цел полн резервоар со гориво, може да помине цели 1229 километри – што мора да признаете е навистина импресивно.

alt

Cayenne на пазарот треба да се појави на самиот почеток од наредната година, а цената ќе му биде околу 60 000 евра. Погледнете и преку фотографии што се добивате за тие пари:

alt
 

alt 

Маркетинг

Поврзано

Back to top button