Реклама
Престиж

Штипка под опсада од Грчки хакери

Реклама

САБОТА. 01.01.2011. Токму за Нова година, нешто по 24.00 часот, нашиот портал беше мета на сериозни напади од страна на грчките хакери. Цела вечер нашиот ИТ сектор наместо да слави Нова година, се бореше со хакерите за да ги одбрани нападите, кои следеа зачестено откако минатиот четврток го објавивме текстот „За старите Грци нема Нова Година“.

Но, поради успешноста на нашиот програмерски тим и пред се на предноста која што ние Македонците ја имаме во информатичкиот секторот и електрониката (територијално се наоѓаме малку по на север од нив, т.е. поблиску до Силиконската долина и покрај тоа што тие имаат многу повеќе силикони од нас!) ние успеавме Грчките хакери да ги ставиме на колена и тие почнаа да не молат за животите на нивните електронски уреди. Од причини што ја разбираме нивната финансиска ситуација (па и ние самите бевме банкрот до вчера, дур не нé открија спонзорите!) и пред се бидејќи сите сме христијани, решивме да ги поштедиме.

(За да ни ја честитате победата, едноставно кликнете Like!)

Маркетинг

Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button