Престиж

Совршени сложени пасворди

„Секој пасворд во принцип би требало да биде составен од низа на мали и големи букви со по некоја бројка.“ Но како да се запомнат таквите пасворди? Многу лесно!

Се што е потребно е да се измисли реченица која што можете лесно да ја запомните. Еве на пример, вашето дете се вика Лука, и тој оди на училиште. Реченицата „Се надевам дека Лука оваа недела ќе донесе петки дома“ ја претвараме во „sndLonkd5d“.

Или пак „го заборавам пасвордот за Gmail веќе 3 пати“: gzpzGv3p

Навистина лесно, нели?

alt

За останати текстови, кликни тука!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button