Реклама
Престиж

SLS 63 Supersport GT by Kicherer

Реклама

„Германската фабрика за појачување на коли – Kicherer, ја направи оваа инкарнација на Mercedes SLS AMG и ја нарече – лут, моќен и агресивен автомобил.“

Маркетинг

Според сликите овој модел навистина изгледа така. Надворешноста е во мат црна боја, а што се однесува до аеродинамичноста, додадени се предните спојлери кои се направени од јаглеродни влакна како и сетот спојлери направени од истиот материјал.

Агрегатот е појачан од 563 ks на 621 ks, а вртежите пак од 650 nm на 700 nm. Резултатот e таков што 100 km се достигнуваат за само 3.5 секунди, а максималната брзина е 320 km на час. Погледнете!

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altЗа останати текстови, кликни тука!

Поврзано

Back to top button