Реклама
Престиж

Scorpion – суперавтомобил на иднината

Реклама

Се започнало кога Ronn Motors се здружиле со Hydrorunner G3, а резултатот бил наречен Scorpion и претставува револуција во новите генерации зелени автомобили.“

Маркетинг

Главната разлика на оваа кола е тоа користи чисто хидрогенско гориво, измешано со бензин. Шкорпионов има 3,5 литарски, 6 цилиндричен VTEC мотор од Acura, опремен со дупол турбо и внатрешен ладилник.

Во комбинација со  the ultra-efficient V6, Ronn Motors тврдат дека исфрлувањето на CO2 се намалува и за 20% до 30% на една милја. Хидрогенот се става во колата на исти начин како и бензинот, кој потоа ги храни т.н. клетки на горивото, каде што електрохемиски се конвертира во електрицитет без согорување без никаква емисија на штетни гасови, освен испарувањето на водата. Електрицитетот се користи за напојување на моторот. 

Маркетинг

Со тежина од само еден тон, компанијата проценува дека потрошувачката на гориво ќе биде 5,5 литри на 100 километри, а цената ќе му биде околу 250 000$.

alt

alt

alt

alt

alt

altЗа останатите текстови од hi-tech, кликни овде!

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button