Еве што значи песната со која Нета победи на Евровизија

Победничка на Евровизија за оваа година е Нета од Израел

Еве се што треба да знаете за нејзината победничка песна.

ADVERTISEMENT

Нета Барзилај или едноставно само Нета е позната пејачка и артистка од Израел. Таа ја претстави својата земја на Евровизија во Лисабон откако победи во петата сезона од музичкиот шоу Kokhav HaBa.

 

Нета ги импресионираше гледачите со импресивни изведби на песните како што се „Gangnam Style“ од Пси, „Tik Tok“ од Кеша и „Sing Hallelujah“ од Др. Албан.

Еве го текстот од песната „Toy“:

Ree, ouch, hey, hm, la
Ree, ouch, hey, hm, la
Ree, ouch, hey, hm, la
Ree, ouch, hey, hm, la
Ree, ouch, hey, hm, la
Ree, ouch, hey, hm, la

[Verse 1]
Look at me, I’m a beautiful creature
I don’t care about your “modern time preachers”
Welcome boys, too much noise, I will teach ya
(Pam pam pa hoo, turram pam pa hoo)
Hey, I think you forgot how to play
My teddy bear’s running away
The Barbie got something to say, hey, hey, hey
Hey! My “Simon says” leave me alone
I’m taking my Pikachu home
You’re stupid just like your smartphone

[Pre-Chorus]
Wonder Woman don’t you ever forget
You’re divine and he’s about to regret
He’s a bucka-mhm-buckbuckbuck-mhm boy
Bucka-mhm-buckbuckbuck
I’m not your bucka-mhm-buck-mhm-buck-mhm

[Chorus]
I’m not your toy (Not your toy)
You stupid boy (Stupid boy)
I’ll take you down now, I’ll make you watch me
Dancing with my dolls on the motha-bucka beat
Not your toy (Cululoo, cululoo)
(Cululoo, cululoo)

[Verse 2]
A-a-a-Ani lo buba
Don’t you go and play with me, boy
A-a-a-Ani lo buba
Don’t you go and play, shake!
(Cululoo, cululoo) Wedding bells ringing
(Cululoo, cululoo) Money men bling-bling
I don’t care about your stefa, baby
(Pam pam pa hoo, turram pam pa hoo)

 

[Pre-Chorus]
Wonder Woman don’t you ever forget
You’re divine and he’s about to regret
He’s a bucka-mhm-buckbuckbuck-mhm boy
Bucka-mhm-buckbuckbuck
I’m not your bucka-mhm-buck-mhm-buck-mhm

[Chorus]
I’m not your toy (Not your toy)
You stupid boy (Stupid boy)
I’ll take you down now, I’ll make you watch me
Dancing with my dolls on the motha-bucka beat

[Bridge]
I’ll t-t-t-take you now
W-w-w-with me now, boy

[Outro]
(I’m not your toy)
You stupid boy
I’ll take you down now, I’ll make you watch me
Dancing with my dolls on the motha-bucka beat
(I’m not your toy) Look at me, I’m a beautiful creature
(You stupid boy) I don’t care about your “modern time preacher”
(I’m not your toy) Not your toy, not your toy, not your toy, toy
I’m not your toy, not your toy, not your toy, toy

.
Кое е значењето на песната?

Самата Нета за песната вели дека има важна порака – будењето на женската моќ и социјалната правда завиткани во шарени, весели вибрации. Таа исто така вели дека текстот во песната се однесува и на движењето Me Too.

 

„Мислам дека песната е поврзана со #Me Too, но воедно е и еманципација за сите, па секој може да се пронајде во неа“ изјави симпатичната пејачка непосредно пред да го освои првото место на Евровизија.

Facebook Comments
No Comments Yet

Comments are closed