Огласи
Огласи 2
Престиж

Нешто посебно: Nissan Juke-R & Nismo

Огласи 3

Ќе ви го претставиме моделот кој што е претставува врв во продукцијата на познатиот јужнокорејски производител, кој настанува како сублимат на моделот Juke-R и Juke-Nismo…

Благодарение на големиот успех на концептот Nissan Juke-R, кој што се покажа како огромен успех, компанијата го изненади светот на автомобилизмот објавувајќи дека ќе произведе лимитирана серија на нов модел на Juke R, чија почетна цена ќе изнесува неверојатни 500 000 евра! Првиот модел,  Juke-R 001, само што излезе од продукциската линија.

Како и оригиналниот концепт, производството им беше препуштено на специјалистите од RML, кои започнаа со основниот Juke, префрлајќи го двојниот турбо V6 мотор од GTR, подот и суспензијата на моторот во Juke-от, потег кој бараше исклучителен инженеринг. Во внатрешноста се вметнати и прекрасните седишта наменети за рели трките.

Уште еден факт кој што би требало да оди во прилог на потенцијалните муштерии е и објавата дека продукциската линија на Juke-R ќе биде помоќна од концептот. Мотор ќе биде со јачина од 545 КС, а забрзувањето од 0 до 100 е за само 3 секунди, додека максималната лимитирана брзина му е 280 km/h.

Погледнете како тоа изгледа:

Маркетинг

Поврзано

Back to top button