Реклама
Престиж

Најсигурната кола на светот – директно од Либија!

Реклама

„Ви откриваме дел од планот на либијскиот лидер, полковникот Muammar Gaddafi, за правење на најбезбедниот автомобил на светот – но внимавајте, ова се случувало пред да пукнат првите пушки пред некое време.“

Маркетинг

Добро се познати државите кои прават автомобили – повеќето од нив се во Европа, Далечниот Исток и САД – но пред да му зовријат работите во дворот, Gaddafi имал во план на таа листа да ја додаде и Libya. Она што тој и неговите инженери го „зготвиле“ е наречено „Либијската Ракета“ (Libyan Rocket). Оваа кола е дизајнирана со цел да ги реши проблемите на високата бројка на смртност по патиштата на Северна Африка. Луѓето на Gaddafi велат дека ова е најбезбедниот автомобил, било кога направен, но не одеа во насока да дадат и некој специфики и факти за поткрепа на ова тврдење.

Она што се знаеше е дека има V6 мотор, со силина од 230 коња и нос и опашка на ракета! Со неа одат стандардните додатоци за безбедност како воздушните перничиња, електронски одбранбен систем за препреки на патот, кој би требало да ја спречи сообраќајната несреќа! А што всушност е тој „ електронски одбранбен систем“ ? Па до денешен ден се уште никој нема откриено..

Маркетинг

Можеби тоа е така затоа што полковникот ги имал согледано на сон работите што сега му се случуваат ( прототипов од колава за првпат е јавно претставен при крајот на 2009г.), па не сакал да ги разоткрие тајните кои еден ден можеби ќе му ја спасат главата. Така да ако некој од наредните денови, во неговиот двор ситуацијата стане – ДО ТУЈ Е РАБОТА – можеби ќе ја искористи ракетава за едно експресно бегство! Кој знае, можеби и на друга планета….. 

alt

alt

alt

alt

alt

altЗа останати текстови, кликни тука!

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button