Престиж

Volkswagen SP2 – концептуален дизајн од Marcelo Rosa

Кога се произведени пред повеќе од 35 години, моделите на Volkswagen, SP, се сметаа за најубави ’народни‘ автомобили на сите времиња.

Доколку се прашувате зошто никогаш не сте слушнале за VW SP, тоа е затоа што SP1 и SP2 се произведуваа исклучиво во Brazil, за тамошниот пазар. Тоа беа релативно спортски автомобили – со 65 и 75 КС – а во сите пет години на производство се продадоа само 12 000 ’парчиња‘.

Бразилецот со италијанско потекло Marcelo Rosa, ги засука ракавите пред неколку години и се реши својата визија за овој модел на најмасовниот германски произведувач на коли, да ја сподели со светот. Пред точно 3 години новиот SP го виде светлото на денот. Секако, кога се земе во предвид дека станува збор за истото тоа светло кое што никогаш не разбрало за оригиналниот SP и кога на тоа ќе се додаде и неминовниот факт дека и овој концепт не е нешто премногу оригинален – изгледа дека SP2 на Rosa, засекогаш и ќе си остане само – концепт.

alt

alt

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine кој оди од сега и на Facebook!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button