Престиж

Ford Mustang RTR (видео)

Ќе ви го претставиме новиот, надграден пакет за Mustang 2013 година, кој што ја зголемува моќноста на извонредни 624 коња…

Официјалниот 2013 RTR модел на Ford Mustang беше претставен за јавноста и за разлика од претходните пакети со надградена опрема (последниот беше за Светскиот шампионат наречен  Drifter Vaughn Gittin Jr.), овогодишниот е достапен за сите потенцијални потрошувачи, а зголемената сила на моторот оди до 624 коња…

Според кажувањата од студиото на Vaughn – каде што се обработуваат овие спецификации – се работело со искусни инженери, специјализирани за изработка на спортска шасија, со цел да се изработи импресивен продукт кој ќе биде и забавен и предизвикувачки за сите љубители на овој легендарен модел на американскиот произведувач на автомобили.

Во понудата се дадени два пакета, првиот наречен “Spec 1” кој што вклучува цела опрема за стилизирање на надворешниот изглед, пред се за спортскиот дел на одделот за издувни гасови,  и вториот Spec 2 – во кој се вклучени прилагодливи амортизери, посебни додатоци за задниот браник, кои додаваат екстра аеродинамичност и опција од 525 КС и споменатиот модел од 624 КС. Додатоците Spec 1 чинат околу 4 000 евра, а Spec 2 е додатни 8 000. кој може, нека повели. 

{youtube}LRmWlo7zmc8{/youtube}

Маркетинг

Поврзано

Back to top button