Престиж

Ferrari FXX – Дива ѕверка за џет-сетери

Автомобил на 29 богати луѓе со 1, 5 милиона евра и добри ’врски‘ во Maranello

Тие 29 среќници кои од листата ги одбра Ferrari, ќе можат да се пофалат со единствениот автомобил кој во себе носи чиста Formula 1 технологија. Во цената е вклучено и правото на сопствениците на FXX да се натпреваруваат меѓусебно во посебно првенство – а всушност и овде е штосот. Имено, токму овде ќе биде и единственото место на кое можете да го возите (не вие, пошто и да имате кеш, одамна веќе нема ниту еден модел кој може да се купи..) затоа што FXX не задоволува ниту еден друг хомологен критериум.

Овој најсупериорен GT на сите времиња го движи 12 целиндерски монструм со повеќе од 800 коњски сили, а сличноста со топ моделот Enzo е само начелна: FXX дава 40% повеќе downforce, со забрзување под 3 секунди и конечна лимитирана брзина од 350 km/h.

alt

alt

alt

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine кој оди од сега и на Facebook!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button