Реклама
Престиж

Facebook постојано ве ограбува

Реклама

„Facebook ги краде податоците од вашиот телефон, па не чудете се aко ваши контакти и броеви случајно! се нашле некаде во Америка поради комерцијални цели.“

Маркетинг

Сите сме сведоци за судирот на Facebook со приватноста на корисниците, но земањето на сите телефонски броеви од вашиот iPhone или некој друг смарт телефон, без вашо знаење, е тотален грабеж.

Сите оние луѓе кои што ги имате во вашите контакти, заедно со нивните Facebook акаунти, имиња и броеви, стануваат предмет на интерес на Facebook и тие ги складираат овие податоци во ниваната база. И што е најинтересно вие самите сте се согласиле на ова откако сте го стиснале копчето OK, без детално да ги проучите условите и правилата, и покрај тоа што, вие, всушност, не се согласувате некој да в и ги преземе броевите.

Маркетинг

Постои опција да ги тргнете сите броеви од вашиот Facebook акаунт, но дали базата со овие податоци ќе биде избришана и од страна на Facebook, останува да видиме откако американските адвокати ќе го прочепкаат сето ова до крај.

alt

За останати текстови, кликни тука!

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button