Престиж

Android за автомобили

„ Германската компанија Continental, која е најпозната по своите автомобилски гуми, претстави систем за забава наменет за автомобилите кој е базиран на оперативниот систем Android. “

Continental веќе неколку години развива свој систем наречен AutoLing, а на автомобилскиот саем одржан во Детроит е претставена и најновата верзија на овој систем, базиран на платформата од Google, Android. AutoLing би требало да овозможи користење аполикациите од Android маркетот, а Continental ќе ги нуди преку сопствена продавница за апликации која е наречена Continental App Store. Првите автомобили со вграден AutoLing би требало да се појават на пазарот во втората половина од годинава, но од Continental не ги наведуваат производителите кои се спремни да го користат овој систем. Исто така не е објавена никаква информација за тоа колкава би била цената за вградување на еден ваков систем.

alt

altЗа останати текстови, кликни тука!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button