Престиж

Алатки за appov-и достапни за сите

Знаете, има една народна поговорка: дај му на некој милион евра мито и си помогнал во потпишувањето договор со…., научи го на корупција и си му помогнал за цел живот!

Апликациите за smartphone-ите се дефинитивна платформа на моментот. Секој што држи до себе едноставно мора да има своја апликација за smartphone, или iPad, сеедно. Поентата е дека апликациите не се раѓаат сами од себе. Некогаш знаат да чинат и 100 000 $, а пазвојот може да им трае и со месеци. Но, некои мислат дека е подобро да се заобиколи техничката страна на создавањето апликации и да се посветат на содржината. Меѓу нив се наоѓа и екипата на AppMakr. Тие како апликација понудија програмче кое самото креира апликации. Всушност, AppMakr и é тоа. Малата app на секој му овозможува креирање на сопствен app. Најпрво бил специјализиран за мултимедијскиот web service. Го користат PBS News Hour, блогерот Perez Hilton, па дури и голферското здружение PGА, кое со AppMakr ги повлекува и содржините од сопствените web сајтови. Овде е и цела низа на други сервиси кои имаат допринесено AppMakr да заземе цел 1 % простор од App Store-от на Apple. Кога ќе земете во предвид дека тоа е 1 % од неколку стотици илјади апликации, резултатот е навистина импресивен. И не – тоа што CEO – то (главниот, главен шеф) на Filter Publications, Sean Sahdmand позира со моторцикл, не значи дека AppMakr можете и да го возите……

alt

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button