Реклама
Престиж

2012 Porsche Boxster

Реклама

Ова е нова, трета генерација на Porsche Boxster и истиот се наоѓа на влезната капија на запознавање со асфалтот и светот: Инаку за оние кои се преокупирани со детали, ова е “981 Boxster” и го заменува претходниот “987”…

Маркетинг

Сега да ве ’погњавиме‘ малку со спецификациите: моторот му е помал од стандардните 2.9 литарски кои се користат за Boxster, но и ваков е доста моќен – 261 КС и притоа троши помалку од претходните модели и секако ги прати сите еколошки стандарди за мало емитување на штетни гасови, бла, бла, дрн, дрн…

alt

Маркетинг

Моделов има карбонски – керамички сопирачки, active suspension management (регулација на преносот на моќ од моторот кон тркалата, во зависност од условите на патот), но покрај тоа, другиот дел од основата е поприлично едноставен.

alt

Инаку според изгледот повеќе потсетува на класичните примероци на Porsche, “991” и “911”, има повеќе заоблени страни, со тоа што како што спомнавме, ’еколошката‘ свест му е на повисоко ниво, а и електрониката му е порафинирана и полесна за запознавање со шоферот. Но тоа не значи дека не е забавен – се што ви треба се околу 40 000 евра и party all the time
  

alt  

alt

Види ја нашата нова WELCOME страница на Facebook.

Врати се на првата страна.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button