Знаете ли кои се најчудните парфеми на светот?

Парфемите се нешто елегантно, свежо и заводливо, но во парфемската индустрија се појавуваат брендови кои кокетираат со она како би требале да мирисате.

 mirisi

ADVERTISEMENT

Парфемите се нешто елегантно, свежо и заводливо, но во парфемската индустрија се појавуваат брендови кои кокетираат со она како би требале да мирисате. Некои, водени од емоциите, нудат буквално секакви работи, други се инспирирани од уметноста, а трети ги тестираат човековите граници.

ADVERTISEMENT

1. Comme des Garçons Concrete

Овој парфем мириса на бетон. Тој специфичен мирис асоцира на бетон после врнење дожд, но во себе вклучува и благ мирис на ружа.

2. Etat Libre d’Orange Sécrétions Magnifiques

ADVERTISEMENT

Овој парфем е замислен како мирис на најмажествениот ма=. Имено, парфемот е мешавина од мириси на крв, пот и сперма… Истовремено е одбивен, но за некои и многу привлечен.

3. Steidl Paper Passion

Идеален за сите новинари… Мириса на свежа хартија.

4. Demeter… кој било парфем

Овде можете да најдете какви било парфеми. Некои кои ги нудат се мириси на камин, трева, дожд, бебе, прашина…

Facebook Comments
(Visited 1 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT


loading...