Огласи
Огласи 2
Нега и здравје

Здрава храна која ги топи мастите

Огласи 3

Лошите навики, нездравата исхрана, стресот и намалената физичка активност си ги оставаат своите последици – и тоа не преку ноќ, па така и не треба да очекувате дека истите тие последици ќе ги снема за бргу време.

zdravahrana1

Здравата храна која ја издвоивме нема само да влијае на губењето на мастите, туку и на вашето здравје, затоа што човекот е она што го јаде.

Грејпфрут

zdravahrana2

Содржи ензими кои го намалуваат нивото на инсулин и гликоза во крвта, извонредно е богат со витамин Ц, го поттикнува исфрлањето на течности, помага и при зголемен крвен притисок.

Зелен чај

zdravahrana3

Го забрзува метаболизмот и согорувањето на масти, го намалува нивото на холестерол, се користи и кај инфекции и настинки.

Јаболко

zdravahrana4

Го поттикнува исфрлањето на течности од организмот, го подига имунитетот, со спречува заморот и губењето на концентрација, содржи 90 отсто вода и има 0 масти.

Интегрална пченица

zdravahrana5

Богати се со витамини Б и Е, магнезиум, железо и сложени јаглехидрати, го намалуваат нивото на холестерол во крвта, помагаат при варењето и исфрлањето на отровите, го намалуваат ризикот од срцеви заболувања.

Ѓумбир

zdravahrana6

Омилената кинеска прехранбен продукт му помага на телото полесно и побргу да ги согорува мастите. Служи како иницијална каписла за процесот преку кој телото ги согорува мастите и ги претвора во топлина.

Извор: zdravahrana.com

Маркетинг

Поврзано

Back to top button