Строго забрането: 4 реченици кои свекрвите никогаш не треба да им ги кажат на своите снаи

Односот свекрва-снаа честопати е сложен самиот по себе, а дополнително може да го комплицираат некои нечувствителни коментари од свекрвата.

1. „Син ми изгледа слабо и нездраво, го храниш ли воопшто?“ – Свекрвите забораваат дека нивните синови веќе се возразни луѓе кои би требало да знаат и самите да се најадат…

ADVERTISEMENT

2. „Јас тоа никогаш не би му го дозволила на моето дете!“ – И одгледувањето на внуците знае да биде предмет на расправа. Добро е да се слушне и нечие друго мислење, но сепак, детето си има родители кои треба да го имаат главниот збор.

3. „Не водиш многу грижа за себе…“ – На сите им се има случено да имаат лоша фризура, прамен кој треба да биде обоен или пак темни кругови околу очите. Нема потреба секојдневно да се нагласуваат недостатоците.

4. „Мојот син сака…“ – Кафе со две лажици шеќер, омекнувач за облека со мирис на планинско цвеќе… Да, но мажот во новиот живот има засакано и многу други работи, за кои можеби таа и не е запознаена.

Facebook Comments
No Comments Yet

Comments are closed