Престиж

Lotus Exige S V6 – вистинска оса!

Новата генерација на Lotus Exige S има superchargеr V6 мотор и стил на мини суперкола – нешто како осичка која секој ја посакува за тајно оружје и никој не сака да се ’боцне‘ од неа…Инаку новиов модел за разлика од претходниците покрај тоа што е нов, исто така е и поголем, т.е. поширок, подолг и токму затоа во првата реченица и рековме дека остава доем на екстра мини суперкола!  

Инаку споменатиот V6 supercharger e 3.5 литарски мотор сместен на самата страна од конструкцијата на автомобилот, а како најголем технолошки трик се смета новиот Dynamic Performance Management (DPM) system. Имено, системов нуди можност истовремено за ’скротување‘ на вртежниот момент и во истовреме дава оптимален досег на тракцијата, односно истегнувањето при влегувањето во свиоци и дури може самиот да научи какви гуми користи и треба да користи колава. 

Инаку Британците ја фиксираат цената на околу 60 000 евра, што е повторно поскапо за разлика од претходниот модел, но моделов тврдат дека доаѓа со многу посериозни задачи. Имено, велат дека Lotus-ов é и треба да биде очигледна конкуренција за германскиот Cayman R. можеби губи малку од комфорот кој што го нуди Porsche, но затоа пак е за скоро цела секунда побрз во забрзувањето и до стотка оди за 3.8 секунди, во споредба со 4.7 на споменатите Шваби – па сега вие размислете си!

alt  

alt  

alt

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button