Само 4 бадеми дневно значително ќе го подобрат здравјето на вашиот организам

Звучи едноставно за да можете да почувствувате некоја разлика, зар не? Но, секако дека постои. Косата ќе ви се разубавее, лицето ќе ви се затегне… Еве кои користи ви ги нудат бадемите.

Го намалуваат нивото на холестерол

Бадемите се познати по тоа што го намалуваат лошиот холестерол. Доколку веќе ви е висок, обидете се да го зголемите внесот на бадеми на 20-30 дневно.

Здрава коса

Бадемите содржат неколку витамини кои се потребни за подобрување на растот на косата, но истата и ја закануваат. Познато е дека магнезиумот и цинкот го стимулираат нејзиниот раст, а витаминот Б ѝ дава сјај и долговечност.

ADVERTISEMENT

Спречуваат појава на брчки

Бадемите содржат витамин Е кој ви помага во борбата против знаците на стареење.

Го намалуваат ризикот од рак на дебелото црево

Секојдневната консумација на бадеми драстично го намалува ризикот за појава на рак на дебелото црево. Па, редовната консумација ви носи големи здравствени придобивки.

Facebook Comments
No Comments Yet

Comments are closed