Реклама
Секс

Жените ги препознаваат мажите прељубници на прв поглед

Реклама

Еволуциските психолози сугерираат дека жените се неспоредливо подобри во проценувањето на мажите, отколку обратно…

Маркетинг

Жените се во состојба да препознаат мажите кои изневеруваат само преку визуелен контакт, открива најнова австралиска студија. Припадниците на понежниот пол со леснотија можат да проценат колку е мажот заинтересиран за она што се наоѓа под туѓите здолништа на основа на тоа колку мажествено изгледа.

Кај одредени мажи , судејќи по физичкиот изглед, очигледна е веројатноста дека ќе бидат неверни открива Gillian Rhodes за универзитетот во Перт.

Маркетинг

Таа сугерира дека едноставно е важно жените да одбираат поверни мажи.

Во истражувањето биле вклучени 34 мажи и 34 жени на кои им биле покажани 189 фотографии на лица во боја. Нивна задача била да ја проценат верноста на лицата, а одговорите се споредени со основните податоци кои луѓето од фотографиите ги откриле за себе. Жените многу подобро од мажите, само од основните црти на лицата,  ја процениле способноста да се биде верен или не.

Ви го пружиме првиот доказ дека проценувањето на верноста, која се темели само на изразот на лицето, содржи зрно вистина. Со помош на овој метод луѓето полесно ќе можат да го проценат квалитетот на потецијалниот партнер за кој имаат минимални информации пренесуваат Medical Daily.

alt

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button