Култура[тор]

Од секојдневни предмети до надреални креации

Прогресијата од обичното кон бизарното го дефинираат процесот на толкување и интерпретирање за овие скулптури од Adam Niklewicz.

Полскиот уметник најчесто користи нешта кои секојдневно не опкружуваат и ни се доста познати како инспирација за неговите надреални скулптури кои предизвикуваат заедничка асоцијации меѓу објектот и функција.

Се појавуваат нови предмети кои се подигаат од основните, домаќински предмети. Една особено интересна креација вклучува контраст, замислен како кошула се развива во светло кула.

Останатите скулптури се повеќе анимирани, изгледаат како да се фатени додека нешто се одвива, во средината на нештото. Виљушка која стои на нејзините боцки, со шпагети замотани околу нив, изгледа како да стои пред силен ветар, со шпагетите кои се веат брановидно позади неа.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine бесплатно на Facebook!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button