Реклама
Секс

СЕДУМ ГОДИНИ ВЕРНОСТ : Издржете и нема да се разведете !

Реклама

Според новата студија, брачните парови кои ќе успеат да издржат во брак 7 години, значително ја намалуваат шансата да во иднина се разведат.

Научниците потврдуваат дека по 10 години живеење во брачна заедница за 50 проценти се намалени шансите да брачните партнери завршат на рочиште за бракоразводна парница. Кризни години се 4-тата и 5-тата година од бракот, а по 10 изминати години во брак, шансите за развод се дури 20 проценти. Само еден од 100 брачни парови ќе се разведат по 40-тата година од денот на своето венчавање.

Маркетинг

Првите години од бракот се најосетливи и во тој период шансите за развод се многу големи од вообичаено. Едно истражување на британски научници зборува дека половина од разводите се случуваат во првите 10 години од бракот.

Со оглед на тоа дека ни мажите ни жените не се доволно внимателни пред да го кажат судбоносното ДА , препорачуваме да поминете повеќе време заедно со својот партнер пред да застанете на “ ЛУДИОТ КАМЕН “.
   
Сепак, без оглед на се, брачната заедница е и натаму најстабилната врска од сите други останати меѓучовечки односи.

Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button