Дами, бидете претплазливи: Овие намирници создаваат целулит

Не постои некој кој не сака да се ослободи од целулитот. Но, за да го спречите неговото создавање, треба да се обидете што е можно повеќе да ги избегнувате овие намирници.

Засладени сокови

Разните газирани, а често и негазирани сокови, содржат многу шеќери и адитиви. Затоа, обидете се да ги заменете со обична вода во која можете да додадете и малку лимон.

Пица

Нутриционистите препорачуваат белото брашно да го отфрлите од вашето мени.

ADVERTISEMENT

Алкохол

Алкохолот содржи голем број токсини и калории. Притоа, витаминот Ц, калцимот и цинкот потешко се апсорбираат во организмор, и на тој начин алкохолот го блокира нивното влијание против маснотиите.

Шеќер

Храната богата со шеќер предизвикува изненаден скок на инсулинот кој го поттикнува создавањето масно ткиво.

Facebook Comments
(Visited 3.251 times, 1 visits today)