Сакате да вежбате јога дома? Еве ги најдобрите 10 вежби …

Овде ви приложуваме листа на најдобрите јога вежби кои можете да ги правите во удобноста на вашиот дом.

Сите имаат денови кога не им се излегува од дома, и кога последното нешто што им паѓа на памет е вежбање. Сепак, кога веќе ќе се зафатите со вежбање, многу е лошо да почнете да ги прескокнувате тренинзите, затоа што тоа сигурно води кон откажување и престанување со активноста. Затоа, обидете се да соберете сили и ако не ви се излегува од дома, најдете практично решение – вежбајте дома и тоа со помош на Јутјуб!

ADVERTISEMENT

Не мора да се облекувате кој знае како, можете да поминете и во најстарите хеланки (и со мрсна коса), никој нема да ве гледа. Ќе си вежбате во удобноста на вашиот дом и ќе се чувствувате прекрасно затоа што сте останале доследни и не сте го прескокнале тренингот.

На Јутјуб има безброј видеа со јога вежби, а овде во продолжение ги издвоивме најдобрите кои можат да се најдат:

1) TaraStiles

{youtube}XRQLKwcgrTM{/youtube}

Тара е основоположник на тип на јога кој се нарекува „Страла јога“, а нејзините вежби се наменети за средно до напредно ниво.

2) Yoga With Adriene

{youtube}v7AYKMP6rOE{/youtube}

Едриен покажува јога вежби за почетници, па се до средно-напредно ниво.

3) KinoYoga{/youtube}

{youtube}PZcp3Lz7WJs{/youtube}

Кино ве води низ тајните на Аштанга јогата, но само оние кои се на напредно ниво.

4) Eckhart Yoga

{youtube}ZmxHji4vpZs{/youtube}

Естер покажува хатха и винјаса јога, и тоа вежби кои се идеални за вистински почетници.

5) Yoga Journal

{youtube}razCE9EOzK8{/youtube}

Ова е совршена јога за почетници, бидејќи детално се објаснува секоја поза.

6) Fightmaster Yoga

{youtube}vIp5PMWX52Q{/youtube}

Лесли ви покажува вежби за средно-напредно ниво.

7) SarahBethYoga

{youtube}Hjrslk86Pzs{/youtube}

Сара покажува винјаса, хаса и пауер јога, кои се наменети за второ и напредно ниво.

8) Yoga House

{youtube}9QyXbfLIj7g{/youtube}

Јога хаус нуди часови по бикрам, аштанга, пауер и кундалини јога, кои се соодветни за средно напредно ниво.

9) Yogasync

{youtube}lbyHCkNEOKo{/youtube}

Yogasync нуди јога за почетници.

10) DoYouYoga

{youtube}62nYOanBI7c{/youtube}

DoYouYogaе еден од ретките канали кои нудат вежби и предизвици за сите нивоа.

Извор: elle.com

 

Facebook Comments
(Visited 59 times, 1 visits today)