Мудри цитати од Моника Белучи: „Не треба да ги мразите луѓето кои ви завидуваат, тие ви признаваат дека сте подобри“

Мудри цитати за поубав ден.

„За мене, да се старее значи да се станува подобар!“

ADVERTISEMENT

„Што ќе правам кога ќе остарам и кога мојата слика во огледалото веќе нема да ме радува? Исто што правеше и мојата мајка. Повеќе нема да се гледам себеси во огледало, туку ќе ги гледам своите деца.“

„Секогаш им велам на младите девојки: ”Научете да го сакате своето тело!’ Затоа што совршенство не постои и сосема очигледно е дека жената со облини не е помалку убава од витките девојки. Едноставно, треба да научите да се прифатите себеси, онакви какви што сте.“

„Ни за ништо на светот не би сакала да сум повторно 20 години. Сега сум многу посреќна отколку тогаш, затоа што во тој период се запознаваме себеси, се обидуваме да разбереме што сакаме да бидеме, патиме од несигурност. Сега точно знам што ми е потребно, а без што можам да живеам.“

„Не треба да ги мразите луѓето кои ви завидуваат. Тие ви признаваат дека сте подобри.“

„Убавината станува поекспресивна и поинтересна кога е прикриена со облека.“

Facebook Comments
(Visited 62 times, 1 visits today)