Огласи
Огласи 2
Секс

Кои работи не треба да ги правите на првиот состанок?!

Огласи 3

Гњавење на мобилниот, премногу алкохол и секс на првиот состанок се работи кои треба да ги заборавите…

Пеперутките во стомакот на првиот состанок можат да се претворат во мачнина доколку започнете да се ’мачите‘ со прашања од типот: дали ќе ме прифати, дали ќе му се свиѓам, како ќе ме доживее и сл. Првото претставување на многумина им е најтешкиот дел од запознавањето. Размислувањето за тоа на која тема ќе разговарате, а кои ствари ќе ги задржите за себе, може да предизвикаат многу стрес.

Па затоа како би се опуштиле и концентрирале на разговорот, според некои големи умови – најдобро ќе биде да заборавите на следново:

Мобилен на масата: освен што оставате доем на личност која на покажува доволно почит, ќе оставите впечаток дека ви е досадно, дури и ако не ви е. Ако на сред разговор почнете да го ’чачкате‘ мобилниот и да се допишувате со некој, кај спротивниот пол може да предизвикате незгодни чувства, но и повлекување во себе.

alt

Премногу алкохол: освен ако ова сега (на состанокот) не ви е првото пиење алкохол, тогаш сигурно знаете кои пијачки ви лежат, а кои не, па така овие вторите трудете се да ги избегнувате во широк дијапазон. Освен што може да ве опушти, истовремено може да ви го разврзе јазикот, па би можеле да го кажете и она што не е баш препорачливо. Најубаво е да се пие минимално или да се нарача безалкохолно пиење, вода или сок. Исто така, потенцијалниот партнер може да ве доживее како закоравена “party girl” која едвај чека ново излегување.

Секс: Во односот во кој сé е јасно ’од прва‘, прераната интимност може да го расипе чувството за убаво. Оставете работите да се одвиваат по својот нормален тек, затоа што може да биде уште поголем товар ако покрај сексуалната врска се развива и емоционална. Меѓутоа, доколку имате секс со некој веднаш откако сте се запознале, на потенцијалниот партнер тоа може да му изгледа дека сте заинтересирани само за телесна врска и немате сериозни намери.

 alt

Маркетинг

Поврзано

Back to top button