Ким Кардашијан потврдено е најопасната личност на Интернет – дознајте ја причината зошто

Според најновите истражувања, Ким Кардашијан Вест е најопасното име кое може да го пребарувате на Интернет.

Компанијата McAFee која се грижи за сигурноста на Интернет, анализирала резултати од пребарување на различни пазари. Она на што особено обрнале внимание се линковите кои водат до потенцијални интернет страници кои носат вируси. Интернетските хакери обично се служат со имиња на познати славни личности, со цел да ги измамат корисниците и да ги одведат до сраници преполни со вируси. Прва на листата е старлетата Ким Кадашијан Вест, а потоа следат Наоми Кампбел и Кортни Кардашијан.

Следниот пат добро размислете како и колку ќе истражувате за оваа старлета!

ADVERTISEMENT

 

 

Facebook Comments
(Visited 14 times, 1 visits today)