Реклама
Култура[тор]

Изложба на слики и цртежи на Билјана Кајевич, НГМ, Чифте амам

Реклама

Почитувани, Ве информираме дека на 11 мај 2012 година (петок), во 20.30 часот во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, ќе се отвори изложба на слики и цртежи на Билјана Кајевич.

Маркетинг

Кајевич следејќи го пред се личниот сензибилитет, низ призмата на духовното и емотивното, со посветеност и концентрираност наметнува и разработува комплексни ликовни проблеми, со чија помош ги гради своите дела (слики, цртежи и објекти) длабоко втемелени во еден непрекинат процес на лична интроспекција. Станува збор за творештво кое што, метафорично во своето емотивно спознание, следејќи ја играта на евокативното, таинственото и магичното, во својата суштина се доближува и истовремено доминантно со определува како своевидно, би рекле, поетско искуство.

Со почит,

Маркетинг

Национална галерија на Македонија.

alt

alt

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button