Се омажи за богаташ и исчезна од музичката сцена, но нејзините хиитови се пееат низ цел Балкан – еве како изгледа денес!

45-годишната пејачка од Нови Пазар, Елма Синановиќ веќе долги години не се појавува во јавноста.

Елма се повлече од медиумската сцена, но нејзините песни ден денеска оставија траг. Нејизните хитови

“Gradske priče” , “Čarobno čarobno”, “Nije vjetar nije kiša”, “Ah tugo” публиката и ден денеска ги пее во еден глас на забавите на свадбите.

Својата кариера ја започна во далечната 1993 година кга победи на натпреварувањето на пеачи аматери.

Набрзо по тоа во 1994 година го издаде својот прв албум насловен „Елма“.

По првиот албум се мажи за новопазарскиот бизнисмен Смаил Синановиќ со кого во 1997 година ја доби својата ќерка Хулија.

До ден денешен има објавено осум албуми, а последнниот е „Нешто лично“ блескава иднина имаше во 2008 каде албумот беше проследен со многу позитивни коментари и критики.

Освен долгогодишната соработка со Марина Туцаковиќ, Елма снимила и дует со своите колеги од групата Ив Виво под името “Divlji snovi“.

Оваа пејачка се разликува по нејзиниот квалитетен глас и по тоа дека никогаш не била поврзана со скандали на естрадата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 3.807 times, 1 visits today)