Зошто никому не треба да ги откривате своите планови и желби?

Дали некогаш сте забележале дека јавноста многу малку знае за навистина богатите и успешни личности? Тие имаат приватни авиони и вили на егзотични острови, а од друга страна носат пообична облека. Дали знаете зошто е тоа така? Многумина прво би помислиле дека се плашат од крадење, меѓутоа, најчесто причината е нешто друго.

ФОТО: bisnow.com

Еден успешен човек објаснил дека вистинскиот успех не се согледува во тоа што ќе раскажете на сите. На пример. Неговите ќерки дознале дека нивниот татко има приватен авион дури кога наполниле 30 години.

„Ако сакате да ја избегнете зависта од другите, тогаш свртете се во тишина“ – зборувале нашите прабаби. Никој не мора да знае за твоите планови, желби, цели, успеси и падови. Никому не треба да објаснувате ништо.

Запаметете дека не е потребно на другите да им покажете на Фејсбук дека сте среќни. Не е потребно да покажете дека сте депресивн, ниту пак да ги откривате своите цели за да ги исполните. Не ви е потребно одобрението од другите луѓе за да започнете нешто. Не треба да го промовирате својот живот на социјалните мрежи само за да им докажете на другите каде сте и на кое ниво.

Facebook Comments
(Visited 13 times, 1 visits today)