5 знаци кои покажуваат дека користите шминка која не ви одговара

Главната цел нашминката е да ги прикрие вашите недостатоци и да ве направи поубави. Ако не ја исполнува оваа задача, тогаш најверојатно е време да ги промените производите кои ги користите. Еве кои знаци откриваат дека користите погрешна шминка.

ФОТО: freepik.com

Пудрата ви се гледа

Нема ништо полошо од тоа да ви се гледа линијата од пудрата на краевите од вашето лице. Ова е еден од најчестите проблеми поради коишто жените и се откажуваат од пудрата. Но, потребно е да одвоите само малку повеќе време и да ја пронајдете совршената нијанса за вас.

Маскарата ви се лупи

Добрата маскара би требало да остане на вашите трепки цел ден, а притоа да не остава црни траги околу вашите очи. Ако секогаш ви се лупи и ви се размачкува по остатокот од лицето, време е да ја фрлите и да одберете некоја поквалитетна.

ADVERTISEMENT

Коректорот не ја исполнува својата цел

Главната цел на коректорот за подочници е да ги „излаже“ другите дека сте наспиени. Но, производите кои ви одговараа во дваесеттите, најверојатно нема да ви годат во триесеттите или четириесеттите.

Пудрата не ви прикрива ништо

Додека сте млади, пудрата ви е потребна за изедначување на тенот и прикривање на провемените недостатоци. Но, како стареете, некои делови од кожата примаат поцрвена нијанса, па потребна ви е поинаква пудра.

Ви се размачкува моливчето за очи

Ако целиот живот мачете мака со моливче за очи кое се размачкува после само 5 минути откако ќе го нанесете, тоа значи дека цел живот избирате погрешни. Верувале или не, моливчето за очи може да трае цел ден, а најсигурна опција ви се оние водоотпорните.

Facebook Comments
(Visited 467 times, 1 visits today)
Loading...