Жена Девица – можете да ја разочарате и да ја повредите, но сепак ќе ви помогне кога ви е тешко

Жената Девица е дама која го цени мирот и токму поради тоа им помага на другите, а за тоа никогаш не зборува. Жената Девица не им помага само на добрите луѓе, туку и на оние кои тоа не го заслужуваат. Таа на таков начин докажува колку добра личност е.

ФОТО: smallbizdaily.com

Кога на другите луѓе им е потребна помош, дамата Девица е секогаш достапна, меѓутоа, кога нејзе ѝ е потребна помош, таа чувствува дека може да се потпре на малкумина, а понекогаш на ниту една личност. Таа многу помага, но другите брзо ги забораваат нејзините добри дела. Ниту малку не е себична и не мисли на себе многу често, толку колку што би требала. Таа попрво ќе им помогне на саканите, отколку да си помогне себеси. Не за џабе оваа жена е споредувана со ангелите, затоа што таа е навистина како ангел чувар на нејзините блиски.

Жената Девица е дама која апсолутно ништо не заборава, туку го памети секој ваш гест, дури и најмалите ситници. Таа е способна да прости, меѓутоа, понекогаш претерува и со простувањето. Не само што простува на сите, туку многу често и заборава, па се случува повторно да биде повредена…

Другите луѓе не се однесуваат фер кон неа, па таа секогаш останува на работ, честопати осамена. Затоа, ако имате Девица покрај себе, обидете се да погледнете подлабоко во нејзината душа, можеби ќе откриете нешто што никој друг хороскопски знак го нема…

Facebook Comments
(Visited 1.226 times, 1 visits today)