Рецепти

Зелена салата со кисело млеко – вкусно е!

Добро ја миеме салатата со студена вода и ја сечеме на резанки. Во сад го ставаме киселото млеко и му додаваме шеќер, масло, сол и потоа малку ги мешаме.

Со оваа мешавина ја преливаме марулата која претходно ја имаме ставено во друг сад и – салатата е готов, спремна за грицкање!

 Потребни состојки:

2 – 3 снопчиња зелена салата
½ килограм кисело млеко
1 лажица шеќер
Масло
Сол

 

Види ја нашата нова WELCOME страница на Facebook.

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button