Диети

Внимавајте на распоредот во вашиот фрижидер!

Доколку сте во војна со вишокот килограми, за секоја изгубена битка не обвинувајте ја вкусната храна, туку распоредот на намирниците во фрижидерот.

Според една научна студија (уште една која потекнува од лудите Амери!), три пати поголема е веројатноста да го јадете она што најпрво ќе го видите во фрижидерот отколку она што е малку подлабоко во него. Ова во превод значи (мораме да преведеме, бидејќи е многу сложено, нели?) доколку сакате здраво да се исхранувате тогаш ставете ги посакуваните намирници во првата линија и многу е поголема веројатноста дека ќе посегнете за нив, отколку за нешто што се наоѓа на крајот, на последната полица.

Но, како што вели една наша новокомпонирана изрека: Можеби ова ви звучи по малку шашаво, но верувајте, функционира!

Па.. Bone Appetit!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button