Огласи
Огласи 2
Култура[тор]

Портрети обоени со боите на виножитото

Огласи 3

Дури и ако овие илустрации на Nicky Barkla не беа со психоделична колоратура, тие сепак би биле екстремно импресивни поради симпатијата кон карактерите на поп културните икони.

Фактот дека таа го третира секој субјект во акварелен стил, користејќи хроматски спектар на секоја боја, ја воздигнува нејзината уметност во просторот на ремек делата.

Секое дело ги покажува нејзините технички способности, како и нејзината оригиналност во производството на иновативни визуелни елементи.

Кој знае како Barkla го постигнува овој ефект на виножито кое го обојува одразот на човечкото лице кога ќе се огледа во вирче од нафта. Како и да го прави тоа, таа хармонија која ја создава користејќи хаос од палетата, го остава човека без здив. Не постојат толку добри зборови кои би ја опишале волшебноста на овие неверојатни портрети.

Меѓу карактерите кои ги илустрира Nicky Barkla се наоѓаат оние на Spider-Man, кловн henchman, Gollum и  Edward Scissorhands.

alt

alt

alt

alt

alt

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine кој оди од сега и на Facebook!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button