Култура[тор]

Уметност – пост апокалиптичен свет

Станува збор за делата на рускиот уметник Владимир Манјухин, уметник со по малку песимистичка визија за светот кој доаѓа.

Како и да е, човекот има доволно имагинација и техника да нацрта со рака и четка некои извонредно реални илустрации за еден нов свет, каков што би изгледал после апокалипсата. Знаеме дека идејата не е нова, а и претходно многу пати била лајт мотив на многу други сликари, но неговите слики се нешто навистина скоро совршено. Сигурно ќе ве потсетат на некои од оние било документарни или играни филмови со ваква визија за иднината, но запомнете, ова не се CGI кадри, туку масло на платно! Затоа погледнете за што збориме.  

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button