ноам

Ноам Чомски: 10 начини како се манипулира со луѓето
MAMA

Ноам Чомски: 10 начини како се манипулира со луѓето

Еден од највлијателните светски интелектуалци, американскиот лингвист Ноам Чомски, претставени се 10 стратегии за манипулација преку медиумите. Пренасочување на вниманието…
Back to top button