здравје

Сокот од домати го намалува крвниот притисок
BEAUTY

Сокот од домати го намалува крвниот притисок

Едно истражување наведува дека консумирањето една чаша незасолен сок од домати би можело да ви помогне во снижување на крвниот…
Откако ќе го прочитате ова, никогаш повеќе нема да ја фрлате лушпата од јаболките
BEAUTY

Откако ќе го прочитате ова, никогаш повеќе нема да ја фрлате лушпата од јаболките

Сушените јаболки, особено нивната лушпа, се неопишливо здрави – потврдуваат научни студии. Едно истражување на американскиот универзитет во Вашингтон покажал…
Зошто одењето на одмор е многу важно?
Нега и здравје

Зошто одењето на одмор е многу важно?

Научниците дојдоа до откритие дека годишниот одмор, било да е летен или зимски, е исклучително добар за срцето и умот.…
Аронија – билка која докажано го зајакнува имунитетот и ги убива вирусите
BEAUTY

Аронија – билка која докажано го зајакнува имунитетот и ги убива вирусите

Оваа билка потекнува од Северна Америка од каде што дошла и во Европа. Северноамериканските домородци ја користеле аронијата и како…
Back to top button