Реклама
Култура[тор]

Спокоен сореализмот

Реклама

„Младиот фотограф Andrew Braueteseth ја истражува убавината, лежерноста и природата во својата работа.“

Маркетинг

Тој прави фотографии во кои акцентот го става на млади модели од Јужна Африка, вклопени во природата како сирени, создавајќи илузии на бајковитост и легенда. Инаку истражувањето на природата е омилен лајт мотив на Andrew Braueteseth, професионален фотограф, со база во Cape Town, но секогаш става еден сореален акцент во својата работа.

Тоа јасно може да се види и од оваа колекција, во која секоја фотографија има уникатни карактеристики кај секој модел кој „позира“, што додава елеганција и професионализам во стилот на Braueteseth. Мене лично посебно ми се допаднаа фотографиите со мал спектар на бои. Самиот моментум на фотографирање е перфектен, кога станува збор за акцентирање на моќта на природата, при што овој уметник го вади најдоброто од она што има да го понуди позадината во која ги поставува субјектите.

Маркетинг

Andrew Braueteseth користи светло, неутрални бои, вода, цвеќиња и се разбира прекрасни модели за да создаде фантастични фотки, кои ќе ве поттикнат да „копате“ подлабоко, до вистинското значење, зад он а што е очигледно.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altЗа останати текстови, кликни тука!

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button