Реклама
Шминка

Како да добиете совршени „зачадени очи“

Реклама

Овој видео туторијал ни открива како да ја направиме една од најпосакуваните шминки на денешницата „зачадени очи“.

Маркетинг

Венеса ќе ни ги покаже техниките на нанесување и правење сенка, т.е. ќе не подучи кои чекори треба да ги направиме за да добиеме совршени „зачадени очи“.

„За ’зачадениот’ изглед мој предлог е – особено доколку сте почетници, а дури и покасно – најпрво да ги направите очите, а потоа подлогата. Бидејќи кога се мешаат темни сенки (црна, темносина, тамносива и темнокафена боја), доколку и малку сенка ви падне на јаболчниците, многу полесно ќе ја отстраните од чистата кожа и полесно ќе ја нанесете подлогата отколку подоцна, кога ќе треба да ја поправате веќе направената подлога“ – вели Венеса во нејзиниот вовед. Погледнете!

{youtube}jKYfIUcPN-k{/youtube}

Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button