Се молиме и се будиме среќни: Молитва за добро утро

Секое утро кога се будиме треба да се помолиме и да му се заблагодариме на Бога што сме живи и што ни дозволува уште еден ден да бидеме тука каде што сме – меѓу нашите блиски, семејството, пријателите и познаниците.

Господи Боже,

еве ме пак и во ова убаво и сончево утро, стојам пред лицето Твое
во тишина во овој ден кој сега се раѓа,
барам и молам за мир, мудрост, сила, љубов, пламеност и благосостојба,
за сите нас луѓе на Земјата.
Денес сакам да го гледам светот со твоите очи, с
о очи полни со љубов, трпеливо, разумно, добро и со разбирање,
сакам да ги гледам децата и своите блиски онака како што ги гледаш Ти,
не потпирајќи се на нивната надворешност.
Нека моите уши станат глуви на секоја клетва и лага,
чувај го мојот јазик од секоја злоба и исполни го мојот дух со мудрост,
разумност, сила, знаење, побоможност и страв Божји.
Амин.

Facebook Comments
(Visited 425 times, 1 visits today)