Моќта на индиските ореви – само 4 дневно ќе направат чуда за вас

Индиските ореви се популарни ширум светот поради нивниот нежен и сладок вкус. Поради многуте витамини и минерали кои го содржат, индуските ореви се една од намирниците кои би требало да ги консумирате секојдневно. Ако јадете само 4 индиски ореви дневно, овие промени ќе ги забележите на своето тело.

ФОТО: thehealthsite.com

Вашата коса и кожа ќе почнат да сјаат

Индиските ореви се одличен извор на антиоксиданси кои се корисни за вашата кожа и коса. Познато е дека антиоксидансите ги намалуваат знаците на стареење.

Поретко ќе бидете болни

Овие ореви се одличен извор на цинк кој е важен за развој на имунолошкиот систем.

ADVERTISEMENT

Ќе имате повеќе енергија

Индиските ореви содржат низа минерали и витамини, вклучувајќи и витамин Е, К, Б6, бакар, фосфор, цинк, магнезиум, железо и селен. Сите овие играат важна лога во помагањето на вашето тело правилно да функционира. Колку е поздрав вашиот метаболизам, поенергични ќе се чувствувате во текот на денот.

Коските ќе ви станат посилни

Само 4 индиски ореви дневно може да обезбедат околу 30% од дневниот внес на бакар и 20% од дневниот внес на магнезиум. Бакарот го поддржува развојот на вашите коски, додека магнезиумот му помага на вашето тело правилно да го апсорбира калциумот и го намалува ризикот од остеопороза.

Facebook Comments
(Visited 67 times, 1 visits today)
Loading...