Огласи
Огласи 2
Рецепти

Салата од варен целер

Огласи 3

Најпрво го чистиме коренот од целер, со сечеме на парчиња и го готвиме на пареа. Кога парчињата ќе се оладат, ги солиме, ги преливаме со масло и ги закиселуваме со оцет.

Ако сакаме салатата од целер да ни биде попикантна, наместо оцет, додаваме кисело млеко и кисела павлака.

Потребни состојки:

400 грама целер
1 шоља чај
Сол
Оцет

Маркетинг

Поврзано

Back to top button