Огласи
Огласи 2
Рецепти

Вкусна салата од краставици и јајца

Огласи 3

Сварените јајца ги лупиме и сечеме на кругови. Краставиците треба убаво да се измијат, па во зависност од тврдоста на кората ги сечеме излупени или неизлупени.

Ги солиме, па ги преливаме со масло и сок од лимон. Ги ставаме на средината во сад за салата и врз ставаме ситно исецкана мерудија (нане). Околу краставичките ги ставаме тркалцата направени од јајца, ги посолуваме со бела сол, ги зачинуваме со црн пипер и остатокот од сокот од лимон.

 Потребни состојки:

4 краставици
5 јајца
1 снопче мерудија (нане)
Сок од лимон
Црн пипер
Масло
Сол

Види ја нашата нова WELCOME страница на Facebook.

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button