Реклама
Култура[тор]

Репертоар на МНТ од 01-15 март, 2012

Реклама

Како верни пријатели на културата, ви го претставуваме репертоарот на Македонски Народен Театар во периодот од 01-15 март.

Маркетинг

01-03-2012 – 20:00
ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА – По мотиви на Р.Крле,В.Иљоски и др.
режија: Бојан Трифуновски

02-03-2012 – 20:00
НИ ВАМУ,НИ ТАМУ од Бојан Трифуновски

Маркетинг

02-03-2012 – 18:00
МОЈОТ *ЧОВЕК* од Адаптација Катерина Коцевска

03-03-2012 – 20:00
СРЕБРЕНА СВАДБА од Габриел Гарсија Маркес
режија: Звезда Ангеловска

05-03-2012 – 20:00
СВАДБАТА НА ФИГАРО од Пјер – Огистен Карон де Бомарше
режија: Леван Цуладзе

06-03-2012 – 20:00
ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА од Бранислав Нушиќ
режија: Наташа Поплавска

07-03-2012 – 18:00
МИС МАРГАРИДА од Роберто Атајаде
режија: Виолета Џолева

08-03-2012 – 20:00
СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ од Бранислав Нушиќ
режија: Синиша Евтимов

08-03-2012 – 18:00
МИС МАРГАРИДА од Роберто Атајаде
режија: Виолета Џолева

09-03-2012 – 20:00
КОЈ СЕ ПЛАШИ ОД ВИРЏИНИЈА ВУЛФ од Едвард Олби
режија: Синиша Евтимов

10-03-2012 – 20:00
КОЈ СЕ ПЛАШИ ОД ВИРЏИНИЈА ВУЛФ од Едвард Олби
режија: Синиша Евтимов

11-03-2012 – 18:00
МУМИНТРОЛ И ЗИМАТА од Туве Јансон
Режија и сценарио : Милиана Ленак

12-03-2012 – 20:00
ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА од По мотиви на Р.Крле,В.Иљоски и др.
режија: Бојан Трифуновски

12-03-2012 – 18:00
ЕЕГ од В. Шекспир, С.Бекет, Ј.Плевнеш, Х. Милер, Р. Крле, С. Мрожек, А. Ками, Г. Бихнер
режија: Ѓорѓи Јолевски

13-03-2012 – 20:00
БЕСОВИ од Албер Ками
режија: Златко Славенски

14-03-2012 – 20:00
РОМЕО И ЏУЛИЕТА од Вилијам Шекспир
режија: Лилиа Абаџиева

14-03-2012 – 18:00
КОПНЕЖ ПО ЦЕЛИНА од Според поезијата на Матеја Матевски
режија: Ристо Алексовски

15-03-2012 – 20:00
НЕМОЈ ТИ МЕНЕ ФАУСТ! од Срѓан Јаниќијевиќ
режија: Срѓан Јаниќијевиќ

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine кој оди од сега и на Facebook!

Врати се на првата страна.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button