Реклама
Култура[тор]

Реминисценција на прекрасниот Woodstock

Реклама

„ Да се потсетиме на еден од најубавите и најпознатите музички фестивали на светот на кој луѓето навистина се забавуваа до бесвест! “

Маркетинг

Woodstock е музички настан кој се има одржано на фармата на Max Yasgur, на површина од 240 хектари (2,4 km2) во руралниот град Bethel, New York, 15-18 Август, 1969. Фестивалот го презентира контракултурата на касните ’60-ти – раните ’70-ти и „Hippie“ ерата.

32 најпознати музичари од тоа време настапиле за време на дождливиот викенд на кој присуствувале над половина милион луѓе. Меѓу најистакнатите беа: Тhe Who, Jefferson Airplane, Janice Joplin, Joan Baez, Jimmy Hendrix, Grateful Dead, Ravi Shankar, Carlos Santana и други. Овој фестивал е широко признаен како еден од најважните моменти во историјата на популарната музика, а магазинот Rolling Stone’s го прогласи за еден од 50 настани кои ја смениле историјата на Rock & Roll-от.

Маркетинг

Покрај крајно квалитетната музика и настапи во живо на музичарите, овој настан беше запаметен и по лудите моменти на провод на неговите посетители, што меѓу другото претставуваше и белег за бунтовништвото против тогашната општествена декаденција и запечатување на индивидуалната слобода кај луѓето. Ние избравме некои фотографии од тоа време, од тие моменти, за да ве потсетиме како луѓето се забавуваа тогаш – а можеби и скриено да ви повлијаеме да го разбудите слободниот и бунтовнички карактер кај вас самите, во овие моменти кога нашето општество се соочува со невидена тортура на слободоумноста и слободата.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button